Mrazom sušené ovocie je moderný spôsob sušenia, dehydrovania procesom lyofilizácie (sušenie mrazom). Ovocie si zachováva farbu, chuť a je takmer identické s pôvodným ovocím, navyše si zachováva až 98 % výživových hodnôt. Môže sa konzumovať priamo alebo rehydratovať. Je vhodné na dozdobenie zmrzlinových pohárov , prísada do musli, sorbetov, kaši ale rovnako pri pečení a ozdobovaní zákuskov či tort. k získaniu 100 g mrazeného sušeného ovocia je potrebných 800g až 1kg čerstvého ovocia obsah: 30 g Priemerné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1544 kJ Energetická hodnota 368 kcal Tuky 4,77 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,35 g Sacharidy 80,6 g - z toho cukry 36,5 g Bielkoviny 7,5 g Soľ 0,01 g Zloženie: 100% lesná jahoda dehydrovaná procesom lyofilizácie (proces sušenia mrazom).