Mrazom sušené ovocie je moderný spôsob sušenia, dehydrovania procesom lyofilizácie (sušenie mrazom). Ovocie si zachováva farbu, chuť a je takmer identické s pôvodným ovocím, navyše si zachováva až 98 % výživových hodnôt. Môže sa konzumovať priamo alebo rehydratovať. Je vhodné na dozdobenie zmrzlinových pohárov , prísada do musli, sorbetov, kaši ale rovnako pri pečení a ozdobovaní zákuskov či tort. k získaniu 100 g mrazeného sušeného ovocia je potrebných 800g až 1kg čerstvého ovocia obsah: 100 g (vyrobené zo 1000 g čerstvého ovocia) Priemerné výživové hodnoty na 100 g Energetická hodnota 1654 kJ Energetická hodnota 395 kcal Tuky 3,87 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,28 g Sacharidy 84,2 g - z toho cukry 39,7 g Bielkoviny 24,7 g Soľ 0,01 g Zloženie: lesné ovocie: 25% jahody, 25% čučoriedky, 25% maliny, 25% černice dehydrované procesom lyofilizácie (proces sušenia mrazom).